Uniunea Europeană a eliminat restricțiile de circulație pentru cetățenii și rezidenții din SUA, în pofida temerilor privind răspândirea noilor variante mai periculoase ale SARS-CoV-2. Noile reguli de acces pentru persoanele stabilite în Statele Unite vor intra în vigoare în câteva zile, de îndată ce vor fi publicate în Monitorul Oficial al UE.

Măsurile adoptate vineri generalizează practica deja adoptată de unele state membre de a permite americanilor vaccinați să intre pe teritoriul lor național fără nicio restricție. De asemenea, legislația UE permite statelor membre să accepte accesul vizitatorilor nevaccinați din SUA fără obligația de a intra în carantină.

Bruxellesul speră ca Washingtonul să răspundă similar, în virtutea reciprocității și să ridice restricțiile pentru călătoriile neesențiale ale europenilor în SUA.

Măsura este una binevenită pentru redresarea marilor companii aeriene europene precum Air France și Lufthansa, care operează numeroase zboruri pe coridoarele transatlantice.

Alte țări și teritorii care au intrat pe lista albă a UE sunt Albania, Hong Kong, Liban, Macao, Macedonia de Nord, Serbia și Taiwan.

Sursa: Bloomberg

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu