Catolicii din Irlanda nu mai sunt dispuși să accepte măsurile guvernamentale anti-Covid care restricționează împărtășaniile și confirmările în contextul în care alte evenimente publice, precum cele desfășurate pe stadioane, sunt permise. Arhiepiscopul de Dublin, Dermot Farrell, susține că prin perpetuarea măsurilor care interzic aceste două sfinte taine, guvernul îi discriminează pe practicanții cultului catolic.

„Este uluitor faptul că interdicțiile de acest fel nu sunt aplicate și altor evenimente, precum cele sportive sau civice, ori în cazul ceremoniilor de familie, precum celebrarea zilelor de naștere și a aniversărilor, ori chiar a nunților și înmormântărilor”, a arătat Farrell într-o scrisoare trimisă preoților din subordine

Preoții catolici sunt nemulțumiți că au fost nevoiți să amâne cererile credincioșilor pentru efectuarea celor două taine de mai bine de un an. Prin urmare, ei au început să sfideze deja regulile impuse de autoritățile seculare, care deocamdată nu iau măsuri conform legii, dat fiind că acestea pot conduce la scăderea drastică a popularității electorale în regiunile rurale conservatoare.

Există totuși și unii preoți catolici și credincioși practicanți care susțin că restricțiile care împiedică săvârșirea celor două sfinte taine ar trebui respectate în continuare. Cu toate acestea, ei sunt minoritari.

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu