Pe de o parte, inflație 5%, facturi la energie crescute, infrastructură energetică veche și insuficientă, curs valutar 1 euro – 5 lei, PNRR neclar când va aduce bani în România, doar 30% dintre români vaccinați, valul IV al pandemiei în creștere, număr de migranți ilegali intrați în România în creștere cu 200% pe an, emigrație masivă în continuare din România, spor natural negativ, deșertificare în sudul țării, defrișări în voie, poluare imensă, gropi de gunoi ilegale, retragere din Afganistan, criza gazelor în Europa.

Pe de altă parte, Iohannis, Cîțu, Orban, Ciolacu, Kelemen, Barna, Cioloș, Simion.

Oare ce credeți că va scrie în cărțile de istorie de peste o jumătate de secol, comparând provocările cu care se confruntă România în luna septembrie a anului 2021 și liderii politici care erau chemați să cârmuiască țara?

Cum vor fi ei comparați cu alți lideri europeni?

Ce vor scrie cărțile de științe politice? Este România anului 2021, stat membru NATO și UE, o țară pregătită de democrație? Ori cu o populație preponderent săracă, needucată sau semidoctă, după caz, și cu elite politice aventuriere, lacome, certărețe, incompetente, este predispusă mai degrabă spre dictatură?

Ba chiar, de ce să nu ne întrebăm acest lucru: mai merită România să existe ca stat? Va mai exista pentru mult timp?

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu