Ești un elev curios care vrea să învețe lucruri noi și să își dezvolte abilitățile de vorbire în public? Atunci Comisia Europeană ți-a pregătit două concursuri: „Lider European”, dacă ești la liceu și „Euro Quiz”, dacă ești la gimnaziu. „Lider European” își propune anul acesta să îți dezvolte abilitățile personale de leadership și de vorbire în public, în vreme ce „Euro Quiz” are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. Competițiile se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației.

Ce trebuie să faci ca să participi?

Să îți găsești câțiva colegi sau prieteni cu care să formezi un mini-grup și un profesor care să vă coordoneze. Înscrierea se face apoi pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene, la link-ul Lider European (europa.eu).

Data limită de înscriere pentru „Lider European” ediția 2021 este 17 noiembrie. Proiectele se trimit până pe 30 noiembrie, iar pe 10 decembrie 2021 vor fi anunțați cei opt finaliști (trei locuri pe podium și cinci mențiuni).

Echipele câștigătoare vor avea șansa să își susțină proiectul chiar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe data de 16 decembrie 2021.

„Euro Quiz” va fi organizat în primăvara anului 2022, iar date suplimentare privind înscrierea vor fi publicate la link-ul Euro Quiz (europa.eu).

Vrei să afli mai multe? Grăbește-te să te înscrii la webinarii!

Pe 9, 10 și 11 noiembrie 2021, Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează o serie de webinarii, în care elevi și profesori din toată țara vor putea afla mai multe informații despre „Lider European” și „Euro Quiz”.

Hai și tu! 780 de școli, 1.050 de profesori și 2.640 de elevi sunt deja înscriși la întâlnirile online.

Anul trecut, 650 de liceeni au participat la concursul „Lider European” și peste 400 de elevi, la „EuroQuiz”. Acum este rândul tău!

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu