UE interzice din vară dioxidul de titan (E 171), folosit în alimente
Comisia Europeană a adoptat vineri o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, care se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni. Astfel, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.
Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare. Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută.
Aceasta s-a bazat pe un aviz științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, care a ajuns la concluzia că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar. Mai multe informații sunt disponibile în documentul Întrebări și răspunsuri.
fără comentarii
Fii primul care comentează