Asistență suplimentară din stocurile medicale rescEU găzduite de Germania, Ungaria și Țările de Jos va fi mobilizată în Ucraina de Comisia Europeană, iar ajutorul umanitar necesar pentru populația ucraineană va fi distribuit din centre logistice de protecție civilă deja existente sau în curs de înființare în Polonia, România și Slovacia.

Sprijinul rescEU include ventilatoare pulmonare, pompe de perfuzie, monitoare pentru pacienți, măști și halate, dispozitive cu ultrasunete și concentratoare de oxigen.

Comisia Europeană a înființat centre logistice de protecție civilă în Polonia, iar altele sunt în curs de înființare în România și Slovacia, pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei cât mai curând posibil.

Aceste centre vor contribui la direcționarea asistenței furnizate din 27 de țări europene prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. De asemenea, UE continuă să sprijine țările învecinate care au primit deja peste un milion de persoane strămutate din Ucraina. Grecia, Austria și Germania au oferit Slovaciei măști, dezinfectanți și așternuturi, corturi și îmbrăcăminte.

De asemenea, echipe de experți în domeniul protecției civile din UE se află în drum spre Republica Moldova și Polonia pentru a sprijini autoritățile. Săptămâna trecută, Țările de Jos, Franța și Grecia au acordat asistență Moldovei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. În foarte scurt timp, Republica Moldova va beneficia și de asistență suedeză, daneză și finlandeză.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu