Ministrul de externe Bogdan Aurescu i-a primit luni pe diplomații și funcționarii din instituțiile Republicii Moldova responsabile pentru procesul de aderare la Uniunea Europeană, participanți la un curs de formare organizat de Institutul Diplomatic Român, la Sala „Nicolae Titulescu” a Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Tot în sediul MAE, a avut loc și întâlnirea cursanților cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota.

Vizita de lucru a continuat la Administrația Prezidențială, unde consilierul de stat Sandra Pralong, de la Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, i-a întâmpinat pe oaspeții moldoveni. Aceștia sunt reprezentanți ai următoarelor instituții: Aparatul Președinției Republicii Moldova, Cancelaria de Stat, Parlamentul Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Centrul de Armonizare a Legislației.

Programul de formare profesională ‒ organizat de Institutul Diplomatic Român (IDR), cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) ‒ continuă, începând de marți, la Sinaia, unde cursanții vor fi pregătiți de specialiști cu experiență în domeniul procesului de aderare la UE, profesori universitari, diplomați de carieră.

În deschidere, va vorbi directorul general al IDR, Liliana Popescu-Bîrlan. În ordinea intervențiilor în cadrul cursului, vor conferenția: profesorul Vasile Pușcaș (fostul negociator-șef al României), profesorul Răzvan Cotovelea (SNSPA), Leonard Orban (primul comisar european din partea României), Adrian Ciocănea (consilier de stat, Cancelaria prim-ministrului României), Mihaela Simion-Ștefan (director general MAE), profesor Gabriela Drăgan (Academia de Studii Economice, fost director al Institutului European Român), Luminița Odobescu (consilier prezidențial), conferențiar Gabriela-Melania Ciot (fost secretar de stat în MAE).

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu