Ministrul de externe al Qatarului a respins acuzațiile occidentale privind nerespectarea drepturilor omului din țara sa, pe care le-a catalogat drept „arogante” și „rasiste”, într-un interviu publicat duminică în exclusivitate de publicația germană Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Politico.

Acuzațiile vin cu doar două săptămâni înaintea debutului Cupei Mondiale la fotbal, a cărei organizare este asigurată de Qatar. Doha a fost desemnată organizatoare a evenimentului în 2010, după o competiție în care a fost acuzată de corupție și mituire. Mai mult, numeroși activiști, oameni politici și federații europene de fotbal au criticat atribuirea și pe baza încălcărilor drepturilor omului din statul din Golf, în principal ale drepturilor lucrătorilor sezonieri implicați în construirea infrastructurii sportive.

Șeicul Mohammed Al Thani a precizat în același interviu că statele vestice au impresia că țara sa „nu este pregătită intelectual sau cultural să găzduiască Cupa Mondială.”

Șeful diplomației din Qatar a mai acuzat țările europene și în special Germania de practicarea dublului standard. Deși germanii nu au nimic împotrivă în a importa resurse energetice din Qatar, totuși se pronunță împotriva organizării importantei competiții fotbalistice de statul din Golf.

Cupa Mondială urmează să debuteze pe 20 noiembrie.

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu