Premierul albanez Edi Rama a atras joi atenția că țărilor candidate pentru integrarea în UE li se solicită standarde de integritate cu mult mai ridicate decât cele din statele membre, în cadrul unei discuții la Davos la care a participat și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Mai mult de jumătate dintre statele membre nu ar fi în măsură să mai intre în UE”, a declarat Rama la Forumul Economic de la Davos.

„Nu mă refer aici la țările din fostul bloc comunist. Vorbesc de asemenea despre statele fondatoare, credeți-mă”, a adăugat liderul albanez.

Albania se află pe locul 110 în Indexul Percepției asupra Corupției publicat de Transparency International, iar aderarea sa la UE este pusă adeseori sub semnul întrebării din cauza corupției și a criminalității organizate.

În intervenția sa de la Davos, Rama a făcut referire într-un mod inedit la recentul scandal de corupție care implică inclusiv un vicepreședinte al Parlamentului European, acuzat că ar fi acceptat mită din parte Qatarului și Marocului.

„Roberta, scuze, trebuie să o spun. Când acest caz de corupție a fost făcut public, mi-am zis: Karma is a bitch!

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu