Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Nottara se alătură proiectului „Noaptea muzeelor”, prin organizarea sâmbătă, 18 mai, a trei evenimente separate, desfășurate sub numele „Noapte albă la Nottara – ediția a II-a”.

Programul evenimentelor este următorul:

  1. Între orele 20.00-24.00, vor avea loc tururi ghidate în expoziția „Origini / Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, ce documentează perioada 1942-1983 și punctează etapele importante de dezvoltare și de evoluție ale acestei instituții. Este o călătorie în timp, prin care ne întoarcem la contextul socio-istoric al epocii în care s-a născut ideea construirii acestei clădiri, planurile pentru care era destinată inițial, cum s-a transformat de-a lungul unei epoci complicate și sub mai multe regimuri politice.

Este un proiect inedit în spațiul teatral românesc, al cărui scop este să facă mai bine cunoscută istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru și povestea Teatrului Nottara.

Teatrul Nottara va organiza și în acest an tururi ghidate în expoziție, în cadrul cărora participanții vor vizita și o parte din culisele teatrului și vor putea descoperi astfel mecanisme și mistere din spatele scenei.

  1. De la ora 01:00, la Sala „Horia Lovinescu” se vor auzi ritmurile muzicii avant-pop jazz ambient a celor de la Kadjavsi.
  2. De la ora 02:00, Cristina Juncu își va delecta publicul cu muzica pe care a creat-o pentru diferite spectacole, într-un concert care va avea loc la Sala „George Constantin”.

Intrarea este liberă la toate evenimentele, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziție.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu