Un sondaj Eurobarometru privind tineretul și democrația publicat luni de Comisia Europeană dezvăluie primele indicii că 64 % dintre tineri își declară intenția de a vota la alegerile europene care vor avea loc în perioada 6-9 iunie. Pe primul loc în UE se află tinerii din România, care au declarat în procent de 78% că intenționează să voteze la europarlamentare.

Totuși, doar 38 %  dintre tinerii europeni au indicat că, în opinia lor, votul este cea mai eficientă acțiune pentru a-și face auzită vocea. Aproximativ 19 % au declarat că nu sunt interesați de politică, iar 13 % nu sunt interesați să voteze.

Sondajul a arătat că tinerii continuă să aibă o perspectivă europeană. Peste 43 % au participat la o activitate în altă țară din UE. Exemple tipice în acest sens includ studiile sau formarea (16 %), voluntariatul (12 %) sau munca (12 %). Aproape jumătate dintre tinerii intervievați (49 %) afirmă că sunt conștienți de oportunitățile de finanțare oferite de Erasmus +, programul UE pentru educație, formare, tineret și sport. În plus, 67 % dintre tineri consideră că UE are un impact, cel puțin într-o anumită măsură, asupra vieții lor de zi cu zi, în timp ce 26 % afirmă că nu o are, iar 7 % nu știu.

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu