Un număr de 35 511 de tineri vor primi permise de călătorie din partea Comisiei Europeană, cu care se vor putea deplasa gratuit în Europa începând cu această vară, ca rezultat al ultimei runde a programului DiscoverEU, anunțată luni.

DiscoverEU, ca parte a programului Erasmus +, le oferă rezidenților în vârstă de 18 ani din statele membre ale UE și din țările asociate la Erasmus + posibilitatea de a călători în întreaga Europă și de a-i explora diversitatea. Titularii permiselor pot învăța despre patrimoniul cultural și despre istoria europeană, intrând în legătură cu oameni de pe întreg continentul.

„Ca număr de participanți, această rundă de înscrieri are cel mai mare succes de când DiscoverEU a aderat la programul Erasmus + în 2021. Mă bucur că atât de mulți tineri vor avea ocazia de a descoperi Europa și de a-i explora cultura și istoria. Entuziasmul din ce în ce mai mare al tinerilor, evidențiat în timpul Anului european al tineretului 2022 și al Săptămânii europene a tineretului 2024, este cu adevărat grăitor”, a declarat Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Tinerii care beneficiază de bilet vor putea călători singuri sau într-un grup de până la cinci persoane în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025. Peste 180 000 de tineri și-au depus candidatura pentru cea mai recentă rundă în aprilie 2024. Astfel, numărul cererilor a ajuns la 1,4 milioane de la lansarea programului în 2018.

Candidaturile DiscoverEU se deschid de două ori pe an, primăvara și toamna. Solicitanților selectați li se oferă un permis de călătorie, în principal pentru mers cu trenul. Călătorii primesc, de asemenea, un card european de tineret, care oferă reduceri la vizite culturale, activități de învățare, activități sportive, transport local, cazare și masă.

Participanții au la dispoziție mai multe oportunități de consolidare a dimensiunii de învățare a DiscoverEU, cum ar fi cursuri și reuniuni de informare înainte de plecare. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul DiscoverEU și în fișa informativă din aprilie 2024.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu