Comisia Europeană a lansat joi ediția din 2025 a Premiului european pentru femeile inovatoare. Această inițiativă comună, sprijinită de Consiliul European pentru Inovare (CEI) și de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), celebrează realizările remarcabile ale antreprenoarelor care se află în spatele celor mai revoluționare inovații din Europa.

Vor fi selectate câștigătoare pentru trei categorii de premii: „EIC Women innovators”, „EIC Rising innovators” și „EIT Women leadership”.

„Europa găzduiește multe femei inovatoare care sunt surse de inspirație, precum și antreprenoare care conduc întreprinderi revoluționare de succes. Premiul european pentru femeile inovatoare evidențiază competențele și ingeniozitatea acestora, indicându-le ca modele de urmat. Acest premiu contribuie la consolidarea egalității de gen în mediul de afaceri și în cel tehnologic, promovând talentele femeilor în domeniul inovării și întreprinderile conduse de femei”, a declarat Iliana Ivanova, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat:

Premiul recompensează femei din întreaga UE și din țările asociate la programul UE pentru cercetare și inovare Orizont Europa, ale căror inovații disruptive determină schimbări pozitive pentru oameni și pentru planetă. Termenul de depunere a candidaturilor este 25 septembrie 2024 (ora 17:00 CEST). Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu