Denisa Bratu și Gabriel Uifalean, Delegații de Tineret ai României la ONU din acest an, se pregătesc de prima deplasare la New York, ocazie cu care își doresc să transmită mesajul tău mai departe. Astfel, contribuția ta poate fi importantă pentru a face cât mai bine cunoscute prioritățile, nevoile și aspirațiile tinerilor din România.

Prin intermediul formularului disponibil aici, poți să transmiți Delegațiilor de Tineret ideile și sugestiile tale cu privire la nevoile tinerilor în secolul XXI-lea, obstacolele pe care aceștia le întâmpină în dezvoltarea potențialului în cadrul societății, precum și prioritățile strategice ale României în domeniul de tineret.

Totodată, prin intermediul acestui formular, Delegații de Tineret își propun să afle din partea tinerilor nivelul evaluare al acestora cu privire la activitățile desfășurate de Organizația Națiunilor Unite, precum și impactul acestora asupra României.

Nu în ultimul rând, orice idei sau soluții pot fi trimise pe pagina oficială UN Youth Delegate – România sau pe adresele [email protected] şi [email protected].

 

Delegații de Tineret ai României la ONU asigură reprezentarea intereselor tinerilor români la nivel național și internațional.

„Delegat de Tineret al României la Naţiunile Unite” este un program guvernamental, implementat de către Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, de reprezentare publică a intereselor tinerilor români, la nivel internațional. Anual, doi delegați sunt aleși pentru acest rol printr-un proces național și deschis de selecție.

Programul presupune realizarea de către cei doi delegați a unor programe de informare și consultare în rândul tinerilor, în București și în teritoriu, organizarea a diverse evenimente pe problematici de tineret, precum și desfășurarea de campanii de promovare a valorilor Organizației Națiunilor Unite. În același timp, în urma consultărilor cu tinerii, cei doi Delegați au rolul de a reprezenta intereselor generației tinere la Organizația Națiunilor Unite, în cadrul lucrărilor Adunării Generale (luna octombrie) și a Comisiei pentru Dezvoltare Socială (luna februarie). Cu excepția acestor două deplasări la Organizația Națiunilor Unite, programul se desfășoară pe teritoriul României.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu