Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a ajuns la un nou record negativ la sfârşitul lunii martie 2018, la 10 luni de la preluarea mandatului, relevă un sondaj BVA efectuat pe un eşantion de 1053 de persoane. 40% dintre francezi mai nutresc o opinie favorabilă faţă de preşedintele francez, restul acuzându-l în principal de „aroganţă”, lansarea „prea multor reforme” şi maniera de acţiune care ar dovedi că este „preşedintele bogaţilor”.

Nivelul popularităţii la 10 luni, înregistrat de Macron, este comparabil cu cel al lui Sarkozy după o perioadă similară (40%), peste cel al lui Hollande (35%), dar sub cel al lui Chirac (44%) şi Mitterand (52%).

Scăderea este una abruptă, de 12 procente, faţă de popularitatea înregistrată în luna decembrie 2017.

Principalele reproşuri ale francezilor nemulţumiţi ţin de maniera de lucru şi de comunicare, percepută drept arogantă, de lansarea concomitentă a unui număr prea mare de reforme şi de direcţia politică şi economică pe care unii o consideră drept avantajându-i pe cei bogaţi.

Cei mai nemulţumiţi francezi sunt de departe cei cu venituri sub 1500 euro. Doar 21% dintre aceştia mai au o opinie favorabilă faţă de Macron, în scădere cu nu mai puţin de 25% faţă de luna decembrie 2017.

O scădere semnificativă, de 6 procente, s-a înregistrat şi în rândul tinerilor sub 35 ani, unde gradul de popularitate al lui Emmanuel Macron a ajuns la 41%.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu