Preşedintele rus Vladimir Putin se deplasează marţi în Austria, în prima vizită oficială din acest an într-un stat membru UE, ocazie cu care într-un interviu pentru postul public de televiziune ORF a declarat că Rusia nu intenţionează să dezbine Uniunea Europeană, relatează Agerpres.

„Nu urmărim obiectivul de a diviza nimic şi pe nimeni în UE. Suntem mult mai interesaţi ca UE să fie unită şi înfloritoare, deoarece UE este cel mai important partener comercial şi economic al nostru”, a afirmat liderul de la Kremlin.

Vizita lui Putin marchează împlinirea a cincizeci de ani de la semnarea primului acord energetic între compania rusă de stat Gazprom şi principalul jucător de pe piaţa austriacă, OMV şi va avea o însemnată componentă economică.

Reprezentanţi ai guvernului radical de dreapta de la Viena, compus din conservatorii conduşi de cancelarul Sebastian Kurz şi extremiştii din Partidul Libertăţii, au reiterat în mai multe rânduri că intenţionează să convingă restul partenerilor europeni că sancţiunile economice impuse Rusiei nu sunt constructive pentru niciuna dintre părţi.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu