Jamie McGoldrick, coordonator special adjunct al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, a declarat marţi că urmărește reconcilierea în zonă, atât între Israel și palestinieni, cât și între Fatah și Hamas, cu scopul remedierii „situaţiei catastrofale” din teritoriile palestiniene. McGoldrick a mai spus că ONU dorește ca Autoritatea Națională Palestiniană să reia controlul asupra Fâșiei Gaza și Cisiordaniei.

Coordonatorul special adjunct al ONU pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu a vorbit despre necesitatea creșterii ajutorului financiar acordat palestinienilor. Acesta a adăugat că banii obținuți trebuie utilizați pentru a îmbunătăți „situația catastrofală” din Fâșia Gaza și din Cisiordania, iar contribuția Israelului ar trebui să fie mult mai mare având în vedere statutul de putere ocupantă a zonei.

„Lumea arabă ar trebui să majoreze donațiile pentru palestinieni, însă, în cele din urmă, responsabilitatea pentru situația catastrofală din Cisiordania și Fâșia Gaza revine Israelului”, a declarat Jamie McGoldrick.

De asemenea, McGoldrick a condamnat reducerile financiare hotărâte de administrația Trump, care ar fi trebuit acordate refugiaților palestinieni și a precizat o anume „oboseală a donatorilor” care face din ce în ce mai dificilă colectarea fondurilor necesare pentru a-i ajuta pe palestinieni.

Acesta a criticat o serie de organizații, printre care Organizația Națiunilor Unite și Uniunea Europeană dar și statele arabe, întrucât consideră că acestea nu au un angajament permanent față de cauza din Orientul Mijlociu.

 

Sursă text: timesofisrael.com

Sursă foto: unsco.unmissions.org

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu