Luigi di Maio, liderul partidului de guvernământ Mişcarea 5 Stele (M5S) din Italia şi vicepremier în executivul de la Roma, a declarat duminică într-o vizită în regiunea Abruzzo, că intenţionează să ceară UE impunerea de sancţiuni pentru statele membre care sărăcesc Africa şi cauzează astfel migraţia africanilor către Europa. În vizorul lui di Maio s-a aflat mai ales Franţa, ţară pe care a atacat-o în numeroase rânduri în ultimele câteva luni, relatează presa italiană şi franceză.

Inf. 666 - Di Maio Italia

„UE ar trebui să sancţioneze Franţa şi toate ţările care, precum Franţa, sărăcesc Africa şi fac ca aceste persoane [n.red. – migranţii] să plece, deoarece locul africanilor este în Africa, nu pe fundul Mediteranei”, a propus di Maio.

„Dacă există astăzi oameni care pleacă, acest lucru se întâmplă deoarece unele ţări europene, cu Franţa în frunte, nu au încetat niciodată să colonizeze numeroase ţări africane”, a opinat în continuare liderul italian cu privire la cauzele migraţiei către Europa.

Di Maio a arătat că sărăcia şi mizeria din Africa, generatoare de migraţie către Europa, înseamnă în acelaşi timp bunăstarea Franţei şi a altor state cu politici neo-colonialiste.

„Dacă Franţa nu avea colonii africane, pentru că astfel trebuie să le numim, ea ar fi a cincisprezecea putere economică a lumii, în timp ce acum este printre primele prin ceea ce este pe cale să facă în Africa”, a conchis liderul partidului anti-sistem M5S.

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu