Lidera Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a publicat un plan de reformare a Uniunii Europene, asemănător în principiu, dar diferit în nuanţe, faţă de cel lansat în urmă cu o săptămână de preşedintele francez Emmanuel Macron, anunţă AFP, citată de Agerpres.

În articolul din Welt am Sonntag intitulat „A face bine Europa”, proaspăt aleasa preşedintă a CDU în locul Angelei Merkel pledează pentru o Europă mai puternică mai într-o lume minată de „replieri protecţioniste şi naţionaliste”.

Kramp-Karrenbauer consideră că în acest sens trebuie creată „o piaţă comună pentru bănci”, trebuie fundamentat „un pact european al climatului”, trebuie acţionat în comun în domeniul securităţii şi al gestionării migraţiei, potrivit direcţiilor trasate deja de Macron în manifestul său.

Pe de altă parte, poziţia celei supranumite AKK este divergentă faţă de cea a preşedintelui francez pe teme sociale, acolo unde respinge iniţiativele pentru introducerea unui salariu minim european şi mutualizarea datoriilor din UE. În plus, lidera CDU solicită „un loc permanent comun în Consiliul de Securitate” al ONU, o veche revendicare a Berlinului, respinsă sistematic de Franţa, care doreşte să îşi păstreze doar pentru sine poziţia privilegiată de la nivelul Naţiunilor Unite.

Sursa foto: Facebook/Annegret Kramp-Karrenbauer

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu