Mai sunt 70 de zile până ce ne vom decide viitorul european. În mai 2019, europenii își vor vota reprezentanții pentru noua legislatură a Parlamentul European  ce ne va influența destinele în următorii 5 ani – 2019-2024. Care sunt provocările cu care Europa se confruntă acum și cum să le răspundem? Ce fel de Europă ne dorim și de fapt, de ce fel de Europă avem nevoie?
Eveniment 112 - Dezbatere Europa

Având în vedere stadiul actual al procesului de integrare și provocările viitoare în era incertitudinilor post-Brexit, discutarea viziunilor asupra viitorului nostru comun în Europa este mai necesară ca niciodată. Mai ales că România găzduiește, în cadrul Președinției la Consiliul Uniunii Europene, Summit-ul de la Sibiu, unde se va anunța ce scenariu de viitor aleg liderii statelor membre pentru mai departe.

În acest context, opiniile cetățenilor privind #Europa contează, poate mai mult ca niciodată. Dezbaterea actuală privind alternativele și reformele procesului de integrare europeană este deficitară și monopolizată în presă de cei care își fac vocea auzită mai strident, dar cu argumente mai slabe sau criticabile, astfel încât posibilitatea unei dezbateri constructive se pierde. O dezbatere europeană inclusivă, deschisă, bazată pe nevoile cetățenilor este necesară.

Prin intermediul sondajului propus de OpenEUDebate Network, (o rețea academică Jean Monnet finanațată prin programul Erasmus + și coordonată de Universidad Autonoma de Madrid, la care este și SNSPA București partener, prin intermediul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană) sunteți invitați să vă împărtășiți viziunile legate de #ViitorulEuropei în cadrul următorului sondaj. E vorba de doar 3 întrebări deschise în limba engleză, pentru a facilita o bază comună de dialog.

Te invităm astfel să te implici în dezbaterea europeană și să completezi acest sondaj cu ideile tale despre Europa. Viziunile tale vor fi discutate în cadrul unei conferințe internaționale cu decidenți politici europeni ce va avea loc la Bruxelles pe 20 martie în cadrul Universite Libre de Bruxelles, partener al proiectului. Nevoile tale, precum și propunerile despre direcția în care va trebui să se îndrepte Uniunea Europeană vor ajunge la decidenți. Sondajul poate fi accesat aici:

The Europe You Want!

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu