Uniunea Europeană a condamnat luni ofensiva desfăşurată de forţele mareşalului Khalifa Haftar asupra capitalei libiene Tripoli, pe care o consideră o ameninţare pentru securitatea internaţională. UE a solicitat încetarea imediată a focului în Libia, informează AFP, citată de Agerpres.

Inf. 701 - Haftar Libia

„Atacul militar al LNA (Armata naţională libiană) asupra Tripoli şi escaladarea care a urmat în interiorul şi în jurul capitalei constituie o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţională şi ameninţă şi mai mult stabilitatea Libiei”, a avertizat UE printr-o declaraţie comună adoptată la finalul reuniunii miniştrilor din statele membre care a avut loc luni la Bruxelles.

‘UE cheamă toate părţile să pună în aplicare imediat o încetare a focului şi să coopereze cu Naţiunile Unite pentru a asigura o încetare completă şi globală a ostilităţilor”, se mai arată în poziţia oficială a UE.

Declaraţia relevă totuşi un paradox, în condiţiile în care, deşi miniştrii de externe din Uniune cer respectarea embargoului privind vânzările de arme către Libia, statele membre au retras mijloacele navale operaţiei militare Sophia, derulate în acest scop.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu