Forțele armate ale SUA încep joi exercițiul militar Defender-Europe 20, la care vor participa 29000 de militari americani cantonați deopotrivă în Statele Unite și în Europa, precum și 8000 de militari din 17 state aliate NATO. Exercițiul, care va testa printre altele capacitatea armatei SUA de a transporta rapid peste Atlantic numeroase trupe necesare apărării continentului european în fața unor agresiuni armate, este cel mai mare derulat de militarii americani în Europa în ultimii 25 de ani, informează Stars and Stripes.

Defender-Europe 20, care va continua până în luna iulie în țări precum Polonia, Lituania sau Georgia, debutează în SUA, acolo unde serviciile logistice ale armatei americane vor duce o luptă anti-cronometru pentru a trimite spre Europa peste 20000 de unități de echipament militar, printre care vehicule grele sau material feroviar.

”Va fi un sprint pe viață și pe moarte pentru transferul echipamentului greu, dislocarea personalului, trimiterea mașinilor și asigurarea tuturor cu hrană, apă și muniție în câteva țări europene”, a precizat într-o declarație de presă generalul locotenent Duane Gamble, adjunctul șefului de stat major pentru logistică al armatei SUA.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu