Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat marți într-o conferință de presă că în convorbirile avute cu înalți oficiali europeni a propus instituirea unui plan de relansare economică pentru continentul european, centrat pe investiții în inovație și infrastructură, pe care l-a denumit „un nou Plan Marshall adaptat secolului XXI”.

Morawiecki a discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu președintele Consiliului European, Charles Michel, despre diverse opțiuni de redresare a economiei europene, afectate de noul coronavirus.

„Discutăm despre ce ar trebui făcut pentru ca revenirea ulterioară crizei să fie cât mai rapidă cu putință. Ce am propus este un Nou Plan Marshall, adaptat secolului XXI. Propun programe de mari investiții, cu investiții în inovație și cu investiții în infrastructură”, a spus prim-ministrul polonez.

„Acest plan nu va salva doar locuri de muncă, dar va permite Europei să atingă un nivel economic și mai înalt după criză”, a completat Morawiecki.

Sursa: Poland In

Sursa foto: Facebook/Mateusz Morawiecki

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu