Germania, Franța, Olanda și Italia au anunțat miercuri că au format o alianță pentru a-și crește puterea de negociere cu marile companii farmaceutice în vederea achiziționării vaccinului împotriva noului coronavirus la prețuri echitabile.

„Inclusive Vaccine Alliance”, cum este denumită inițiativa care s-ar putea bucura și de sprijinul Comisiei Europene, este deschisă și altor state europene și își propune să permită distribuția noului vaccin în condiții bune de preț către întreaga Europă. Un scop secundar al alianței este acela de a se asigura că unitățile de producție farmaceutică din Europa vor primi prioritate din partea marilor companii farmaceutice mondiale, cu care au fost inițiate deja negocieri.

Potrivit ministrului adjunct al sănătății din Olanda, alianța va depune eforturi pentru a face vaccinul accesibil și către state mai puțin dezvoltate, precum cele din Africa.

Acțiunea comună a celor patru state europene se produce în urma indiciilor că achiziționarea și fabricarea cu prioritate a vaccinurilor anticoronavirus va antrena țările lumii într-o competiție dură.

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu