Josep Borrell, un socialist ce se visează mare strateg și revoluționar al relațiilor internaționale, dansează după partitura lui Macron și, fiind numit în funcție de acesta, ne demonstrează puterea iluziilor și trezirea la realitate și anume uitatul și desconsideratul Realpolitik.

Borrell a plecat în Rusia, pe fondul unei decizii colective a Consiliului Afacerilor Externe, însă a fost complet umilit de Putin și Lavrov, deoarece Rusia nu înțelege decât forța și este dominată de acest lucru, fiind coagulantul central al statului.

Astfel, am observat că „autonomia strategică a Europei” și „aducerea Rusiei în Europa” sunt proiecte și idei puerile, fantasmagorii și iluzii deșarte, pe care Parisul, Berlinul și alții asemenea lor le tot creionează de câteva secole. În același timp, ne arată că politica externă a UE lipsește cu desăvârșire și strălucește prin absența ei.

La ora actuală, pe fondul anexării Crimeei și a războiului din Donbas, deși ar trebui adăugate și celelalte conflicte înghețate, relațiile cu Rusia trebuie tratate cu forță, iar nivelul sancțiunilor trebuie crescut, astfel încât impactul lor să fie resimțit de buzunarul rusului de rând. De abia atunci, el va ieși în stradă de foame, iar Poliția, OMON, FSB, GRU, Armata va trebui să aleagă pe cine va susține.

Sursa foto: captură eudebates.tv

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu