Mai multe state europene și-au modificat protocoalele de acces pe teritoriul național pentru a permite călătorilor care prezintă dovada vaccinării împotriva COVID-19 să le viziteze fără a fi nevoie să intre în izolare. Printre aceste state se numără destinații turistice recunoscute precum Grecia, Croația, Muntenegru, dar și țări precum Polonia sau Georgia.

Astfel, Croația permite intrarea pe teritoriul național a oricărui cetățean străin în măsură să prezinte un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, dacă au trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică (în cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză). În mod asemănător, Muntenegru oferă acces cetățenilor străini din mai multe state, inclusiv România, pe baza dovezii privind administrarea celei de-a doua doze de vaccin împotriva COVID-19, din care să rezulte că vaccinul a fost administrat cu cel puțin 7 zile înainte de intrarea în Muntenegru.

Grecia, o altă destinație turistică apreciată de români, și-a deschis și ea luni porțile pentru turiștii vaccinați anti-COVID-19 din statele membre UE, din zona Schegen, Israel, Emiratele Arabe Unite, Serbia și SUA.

Și alte țări europene cu o reputație turistică mai mult sau mai puțin răspândită și-au deschis granițele cetățenilor străini vaccinați din state membre ale UE. Între acestea se află Estonia, Cipru, Georgia, Islanda și Polonia.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu