Fortech, companie românească de software development, lansează Fortech Products pentru a ajuta industriile esențiale din România să inoveze cu ajutorul tehnologiei. Noua divizie construiește soluții digitale de la zero și susține antreprenorii care dezvoltă produse și servicii în aceeași direcție, cu resurse, capital, și expertiză tehnică și de business.

Multe industrii care s-au dovedit a fi esențiale, mai ales în ultimii ani, sunt afectate de lipsa digitalizării. De exemplu, România se situează pe ultimul loc în UE la competitivitatea digitală, potrivit rezultatelor Indicelui economiei și societății digitale (DESI) 2022, care urmărește progresele digitale înregistrate în statele membre ale UE, în domenii precum integrarea tehnologiilor digitale de către întreprinderi și serviciile publice digitale.

De aceea, Fortech Products se concentrează în special pe medicină și producție, pentru a le aduce la standardele din țările vestice, lucrând împreună cu specialiști care  cunosc cel mai bine provocările, lipsurile și neajunsurile “din teren”.

„Cu toate că multe companii și industrii și-au intensificat activitatea și s-au orientat spre domeniul digitalizării în ultimii ani, suntem departe de a valorifica cu adevărat această oportunitate. Majoritatea inițiativelor eșuează din lipsă de abordare corectă, având o strategie opacă, fără o înțelegere profundă a problemelor și a contextelor care se prefigurează sau există în societate. Din această cauză, multitudinea de strategii implementate nu aduce rezultatele dorite și se ajunge ca acestea să fie mai costisitoare decât era lipsa lor”, a precizat Valentin Filip, VP of Products în cadrul Fortech. 

Pentru digitalizarea eficientă a industriilor, Fortech devine partener cu specialiști din terțe domenii pentru a construi soluții care pot fi integrate ulterior în activitatea profesională. De aceea, cei care au  identificat o problemă care are nevoie de o soluție digitală, o pot construi împreună cu Fortech Products, având opțiunea de a-și alege gradul de implicare. Cei care își doresc să facă primul pas în antreprenoriat, pot deveni fondatorii unui start-up pe care să-l dezvolte, lanseze și finanțeze împreună cu compania tehnologică și de investiții. În schimb, specialiștii care își doresc să beneficieze de digitalizare pot avea rolul de consultant și se pot implica cu experiența lor profesională, iar cei de la Fortech vor acoperi întregul proces de dezvoltare a soluției. Indiferent de opțiune, scopul este ca aceștia să beneficieze în primul rând de avantajele tehnologiei, astfel încât clienții lor și, implicit, industria și ecosistemul tehnologic din România să se dezvolte în urma acestor progrese.

Un exemplu recent din industria medicală este EndologiQ, un asistent digital pentru doctorii care practică endoscopii. Soluția îi ajută să-și standardizeze rapoartele și să extragă date pentru cercetare. Atunci când Andrei Groza, medic gastroenterolog, a apelat la Fortech Products avea doar o idee, o frustrare legată de starea de atunci a rapoartelor și o viziune despre funcționalități și design. 

„Căutam un partener IT care să mă ajute să construiesc o aplicație pentru endoscopie digestivă și ei au fost singurii interesați de idee și de potențialul soluției. Această colaborare m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul de a folosi cunoștințele pe care le-am adunat în timpul doctoratului, în dezvoltarea unui produs folosit pentru toți doctorii care practică endoscopii, în timp ce am și participat direct în fiecare etapă a dezvoltării produsului. Entuziasmul general, profesionalismul și deschiderea către discuții și idei a făcut această experiență să fie printre cele mai bune din cariera mea și sper să fie de durată”, povestește medicul Andrei Groza despre colaborarea cu Fortech Products.

Această divizie vine în completarea activității principale a Fortech, dar și a diviziei de investiții, Fortech Investments, lansată anul trecut. Cei care aleg să colaboreze cu Fortech Products beneficiază de experiența de aproape 20 de ani în software development a Fortech, experiență acumulată în diferite industrii, cu numeroși clienți și soluții cât mai diverse. De asemenea, Fortech Investments are în portofoliu 17 start-up-uri, ceea ce înseamnă că beneficiarii au acces la toate relațiile lor și toate lecțiile pe care le-au învățat despre ciclul de viață al unui start-up de succes și barierele care apar în acest parcurs. 

“Divizia Fortech Products a apărut natural, după ce am dezvoltat software timp de aproape 20 de ani și am început să investim serios în start-up-uri mai recent. Practic vrem să închidem “cercul” pe care l-am creat și să beneficieze și alții de dinamica dintre toate entitățile – expertiza tehnică din software development și cunoștințele de business și de piață pe care le-am adunat investind strategic în start-up-uri. Acestea vor fi folosite în dezvoltarea de produse digitale care rezolvă probleme în industrii esențiale precum medicina sau producția. Astfel, toată lumea are de câștigat – companiile, angajații, industriile și, cel mai important, consumatorii, oamenii”, adaugă Valentin Filip, VP of Products la Fortech.

Cei care își doresc să lucreze cu Fortech Products pentru a rezolva probleme în industria lor cu ajutorul tehnologiei, trebuie doar să îi contacteze și să le descrie pe scurt problema. Împreună, vor identifica soluția, o vor testa, implementa și, în cele din urmă, ea va fi lansată în piață pentru a ajunge la toți cei care vor beneficia de pe urma ei.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu