O lege care va încuraja companiile să investească în industriile verzi în Franța urmează a fi propusă în curând de executivul de la Paris, a declarat miercuri ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire într-un interviu la postul de radio France Inter. Le Maire a arătat că legea pe care o va propune se dorește a fi precursoarea unui act normativ la nivel european care să simplifice acordarea de sprijin industriilor ecologice, în ceea ce ar putea deveni un concurent al Legii de Reducere a Inflației din SUA.

„În zilele următoare, voi propune o lege a industriilor verzi care va include măsuri fiscale, de reglementare și legislative care să accelereze instalarea de de unități industriale în Franța”, a anunțat Le Maire.

„Această lege va avea ca scop încurajarea industriilor verzi, a producției de hidrogen verde și de baterii electrice, a energiei nucleare, bineînțeles, și a energiilor regenerabile. Haide să profităm de acest moment … pentru a deveni principala națiune decarbonizată din Europa”, a mai precizat Le Maire.

Franța este principalul stat european care a protestat împotriva schemei americane de sprijin al relocării industriilor verzi pe teritoriul SUA, în valoare de 369 miliarde de dolari, și care a propus introducerea unei măsuri comunitare similare care să contribuie la consolidarea investițiilor în industriile ecologice în Europa.

Sursa: Politico

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu