Comisia Europeană va direcționa 1 miliard de euro către Turcia și 108 milioane de euro către Siria, ca sprijin pentru reconstrucție după devastatorul cutremur din luna februarie care a produs zeci de mii de victime și pagube totale de peste 100 miliarde de euro.

„Nimic nu poate umple golul lăsat de cei care și-au pierdut viețile, dar împreună putem reface și reconstrui”, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea Conferinței Internaționale „Împreună pentru Oamenii din Turcia și Siria”, desfășurată luni la Bruxelles.

Von der Leyen a subliniat că banii vor contribui la reconstruția „locuințelor, școlilor și spitalelor” distruse în cutremur, „cu respectarea celor mai înalte standarde de siguranță seismică”.

Cele circa 50000 de victime ale seriei de cutremure ce au avut loc la începutul lunii februarie la granița dintre Turcia și Siria au apărut în principal ca urmare a dărâmării a numeroase construcții care se pare că nu au respectat întru totul condițiile de siguranță seismică.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu