Michael Oren, membru în Knesset, Parlamentul israelian, are o poziție fermă față de atacul terorist din Cisiordania, petrecut duminică în apropierea orașului Ariel. Două persoane de origine israeliană au fost ucise de un coleg într-un parc industrial, iar o a treia a fost rănită. Suspectul de origine palestiniană nu mai fusese implicat în acțiuni teroriste și nici nu era membru al unei grupări de acest tip, deși actul lui a fost ulterior salutat de o grupare teroristă.

Deputatul israelian de origine americană acuză Uniunea Europeană că acceptă motivațiile atacurilor teroriste, blamând doar metodele folosite de teroriști.

În declarația făcută pe rețeaua de socializare Twitter de Oren, fost ambasador al Israelului în SUA,  el a dezaprobat nivelul strict declarativ de acțiune al Vestului.

„Uniunea Europeană condamnă atacul terorist asupra celor doi israelieni spunând că <violența nu poate fi niciodată acceptată>”, scria parlamentarul israelian.

„Uniunea Europeană nu spune niciodată asta atunci când teroriștii ucid europeni. Poate că UE este de acord cu motivațiile teroristului palestinian, dar nu cu metodele lui?”, și-a încheiat Michael Oren declarația.

Reacția omului de stat israelian este o reacție la mesajul transmis de reprezentantul Uniunii Europene în Israel, Emanuele Giaufret: „Condoleanțele mele adresate familiilor victimelor. Fie ca făptuitorul să fie adus în fața justiției. Violența nu poate fi niciodată acceptată” a scris ambasadorul UE.

Sursă: www.timesofisrael.com

Sursă foto: http://www.thetower.org

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu