Președintele României, Klaus Iohannis, s-a angajat luni să lupte împotriva sărăciei extreme și pentru dezvoltarea durabilă. Luând în considerare apelul a peste 250 de Ambasadori ONE pentru Tineret din Europa, el a semnat un angajament pentru a se asigura că UE își păstrează promisiunile de a atinge Obiectivele de dezvoltare durabilă până în 2030.

Inf. 710 - Iohannis Romania UE

Read the English version here.

Ambasadorii ONE pentru Tineret au obținut, de asemenea, sprijinul a peste 150 de membri nou-aleși din Parlamentul European din întregul spectru politic, inclusiv sprijinul lui Siegfried Mureșan.

Voluntarii au şi susținerea cetățenilor europeni: aproape 9 din 10 europeni din UE consideră că este important să ajute oamenii din țările în curs de dezvoltare, potrivit ultimelor rezultate ale Eurobarometrului.

„Sunt foarte bucuroasă că președintele nostru împărtășește aceleași preocupări ca mulți Ambasadori ONE pentru Tineret din întreaga Europă, și anume necesitatea de a combate sărăcia extremă, de a împuternici femeile și fetele și de a promova un acces mai bun la asistența medicală, fie în Africa, fie în cadrul UE. UE trebuie să rămână lider mondial în aceste chestiuni și sunt încântată că Președinția română a Consiliului UE a făcut din Obiectivele de dezvoltare durabilă o prioritate”, a declarat Laura Vişan, ambasadorul pentru tineret din România, în vârstă de 31 de ani.

„Acum, avem nevoie de un angajament comun al politicienilor noștri, de a promova această luptă împreună cu restul cetățenilor, pentru a face din lumea noastră un loc mai bun. Trebuie să începem acum și trebuie să facem din această cauză o prioritate pentru Europa”, a mai spus Vişan.

„Liderii UE ar trebui să-i asculte pe Ambasadorii noștri pentru tineret: ei sunt electoratul lor și au un mesaj clar. Europa trebuie să continue să conducă lupta pentru o lume mai bună pentru noi toți, atât acasă cât și în străinătate. UE este o campioană în materie de dezvoltare internațională, iar Ambasadorii pentru tineret își îndeplinesc rolul pentru a se asigura că rămâne în acest mod. Liderii UE au responsabilitatea de a-i asculta pe tineri și de a se alătura luptei”, a precizat Friederike Röder, director UE și Franța la ONE.

Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

 

Tags: , , , , , , ,

 

1 comentariu

Lasă un comentariu